Con ánimo de aprender

Este quiere ser un espacio para la expresión, para la comunicación, para el aprendizaje, para el ser. ¿Quieres viajar conmigo?
Deja tus comentarios, son imprescindibles.




30 de septiembre de 2013

Jordi Évole, la informació i Marc Marginedas

Són dies durs pels periodistes, tot i que pels bons periodistes suposo que sempre són durs.
Marc Marginedas està segrestat, vès a saber tu a on i en quines condicions. Un home amb inquietuds. Qui se'n va fins l'altra punta del món a jugar-se el físic perquè el món sàpiga que s'hi cou amb un conflicte armat? O a cobrir la informació d'un entremat de corrupció ben fosc? Això només ho fan persones amb una sensibilitat especial.  I resulta que fer aquesta tasca és arriscadíssim perquè quasi mai interessa que se sàpiga la veritat, com a mínim només interessa a la part que és trepitjada. Qui no fa bé les coses està contrariat amb la llibertat de premsa i fa tot el que pot per desvirtuar els fets i per tapar-los costi el que costi, encara que el preu sigui matar al missatger.
Évole en l'article "El segrest d'opinió" d'avui mateix, 30 de setembre, a la seva columna de contraportada "Al contraatac", explica que quan segresten un periodista com en Marc Marginedes, ens segresten la nostra opinió, que depén de la feina d'aquests valents, en primera línia de realitats, per fer-nos-les arribar a kilómetres de distància. I d'aquesta feina depèn que nosaltres poguem valorar, fer-nos una idea de les coses que succeeixen dia a dia, ens explica.
Avui dia  en que hi ha una saturació de notícies, unes certes i altres menys, fins i tot falses, tenir opinió és tota una feina. Saber veure qui ens vol envolar, qui explica les veritats a mitjes, qui diu mentides disfressades de veracitat, exigeix grans dosi de "mundo corrío" que diría un andalús amb gràcia.
 Des d'aquí donar les gràcies als periodistes de primera, els que busquen la veritat, aquí i allà, perquè en una guerra sempre estàs en primera línia de foc, el que no vol dir que pots estar sota les bombes tot i estar en un lloc "civilitzat". I m'afegeixo a l'opinió d'Evole quan diu que en Marc és un periodista de primera. I a Évole jo li diria que el tinc en aquesta mateixa categoria per la manera que posa entre les cordes a tant mentider que tenim a casa nostra i per com es preocupa de que els seus seguidors poguem tenir opinió gràcies a la seva dedicació a investigar i donar a conèixer la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tu opinión me interesa.