Con ánimo de aprender

Este quiere ser un espacio para la expresión, para la comunicación, para el aprendizaje, para el ser. ¿Quieres viajar conmigo?
Deja tus comentarios, son imprescindibles.




28 de marzo de 2020

Dos imprescindibles de La noche temática de La 2 de TVE

Porto uns dies, com la majoria dels que llegireu això, tancada a casa, a causa d'un microorganisme que porta de cap i de cul a la humanitat. S'han aturat totes les activitats que no siguin essencials en el sentit més biològic i bàsic del terme. Vam anular els actes previstos la setmana del Medi Ambient, que incloïa el dia mundial de l'Aigua . Tot ha quedat posposat sine die. Ens quedem a casa, per evitar que els contagis siguin més ràpids i més nombrosos, per tal d'evitar el colapse d'un sistema sanitari que ens han deixat despullat tota una colla de polítics neoliberals que són titelles dels amos del món. 

Hi ha moltes coses a dir i moltes coses de les que parlar, a nivell geoestratègic i a nivell personal. De límits del sistema i de la capacitat del món, de les agressions que la nostra espècie depredadora exerceix, de les pors que tenim com humanes, de la vulnerabilitat, personal i col.lectiva...Podria dir moltes coses i no les diré ara perquè la meva idea era posar-vos uns enllaços a un parell de documentals sobre aigua i sobre la nostra actuació, com a espècie.

Aquest aturador, que ha vingut en forma de virus, ens porta molt dolor i moltes pèrdues de persones que ens estimem. Desitjo que siguem capaces de qüestionar el model impossible de creixement del que hem de baixar-nos, i acordem un model ecosostenible i socialment més just. I això passa per posar al centre de l'economia la "vida bona" i  que les cures formin part del PIB i no estiguin lligades a rols de gènere. I passa també per una economia on totes paguem impostos directes, en funció dels ingressos que tinguem, per sostenir uns serveis bàsics públics de qualitat i on d'una vegada per totes els beneficis empresarials tinguin en compte les externalitats que malbaraten el mediambient i l'abús sobre les persones .


Os dejo el enlace a dos documentales de la noche temática porque es imprescindible pensar sobre ellos y cómo nos atañe y qué podemos hacer:

Los señores del agua

El río más contaminado del mundo

Podéis dejar vuestra opinión más abajo.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Tu opinión me interesa.